دستمال آشپزخانه در معرض آلودگی های بسیاری قرار دارد
۱۳ آذر ۱۳۹۸برای تمیز کردن فرش این مقاله را بخوانید
۱۷ اسفند ۱۳۹۸بعضی قسمت ها و وسایل آشپزخانه نسبت به سایر نقاط آلوده تر هستند و باید آن ها را با دقت بیشتری ضد عفونی و تمیز نمایید. برای مثال به این قسمت ها توجه بیشتری داشته باشید و تمیز کردن آشپزخانه را از آن ها شروع کنید:
سینک ظرفشویی، تخته آشپزخانه و ابزاری مانند یخچال، قهوه ساز و مخلوط کن…
در منزل همه ما قسمت های آلوده ای وجود دارد که مانند یک راز مخفی هستند و شاید کمتر مورد توجه قرار بگیرند. تصمیم گیری درباره بعضی نقاط و وسایل کار راحتی است، به طور مثال ضدعفونی کردن دستگیره های در و جایگزین کردن منظم مسواک نو به جای مسواک کهنه برای جلوگیری از گسترش آلودگی ها در بین اکثر خانواده ها امری پذیرفته شد است، اما آشپزخانه محلی مناسب برای رشد و تکثیر باکتری هایی است که احتمالا انتظار مواجه شدن با آن ها را در این قسمت از خانه نداریم. مطالعه ای که توسط بنیاد ملی بهداشت آمریکا درباره 30 محل با میزان لمس بالا در 17 خانه انجام شد، نشان داد که آشپزخانه میزبان بیشترین تعداد باکتری در یک خانه است و دستمال آشپزخانه آلودهترین وسیله موجود در آن محسوب می شوند.
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده شامپو فرش
اگرچه همه باکتری ها مضر نیستند ( به عنوان مثال، پروبیوتیک ها می توانند به حفظ سلامت روده کمک کنند ) اما برخی باکتری ها مانند سالمونلا، ای کولای، لیستریا، مخمر و قارچ انگلی از جمله موارد شناخته شده مضر هستند که در آشپزخانه ها بسیار یافت می شوند.
خبر خوب این است که تمیز کردن آشپزخانه با آب داغ و شوینده مناسب و بطور منظم می تواند به پیشگیری از تکثیر باکتری ها کمک کند. در ادامه با آلودهترین نقاط آشپزخانه بیشتر آشنا می شویم.
اصول بهداشت و تمیز کردن آشپزخانه
اسفنج ها و دستمال آشپزخانه
مطالعه ای جدید نشان داده است که 362 گونه باکتری روی اسفنج ها و دستمال آشپزخانه یافت می شوند، که بحث درباره بهترین روش برای ضدعفونی کردن آن ها را داغ می سازد. ما نیز در مقاله قبل بطور کامل به راهکارها و نحوه تمیز کردن آن پرداختیم.
یخچال
کلم بروکلی یا گوشت قرمز از اقلام غذایی هستند که اگر بدون پوشش محافظ مناسب داخل یخچال قرار گیرند، ممکن است به تولید و رشد باکتری ها منتج شود. محیط تاریک با رطوبت بالا محیطی مناسب برای فعالیت باکتری های زیادی مثل سالمونلا، لیستریا، مخمر، قارچ انگلی و ای کولای را می باشد. برای پیشگیری از تکثیر میکروب ها، ماهانه یک مرتبه یخچال خود را پاکسازی کنید. برای این کار می توانید از آب داغ و مایع ظرفشویی استفاده کنید و در ادامه از ترکیب یک قاشق چایخوری سفیدکننده با یک لیتر آب بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: نحوه تمیز کردن کاشی وسرامیک با جرم گیر قوی سرامیک
سینک آشپزخانه
اگر فکر می کنید سینک آشپزخانه شما تمیز است، چون بعد از پختن غذا یا شستن ظروف آن را با آب پاک کرده اید، بهتر است در این زمینه تجدید نظر کنید. باکتری ها می توانند روی سینک آشپزخانه و محل دفع زباله جمع شوند و حتی این قسمت ها ممکن است بیش از سرویس بهداشتی میزبان باکتری ای کولای باشند. روزی یک بار سینک آشپزخانه خود را با یک محلول سفیدکننده پاکسازی کرده و در نهایت با آب شستشو دهید تا از گسترش میکروب های خطرناک جلوگیری شود. اگر به دنبال راه حلی برای تمیز کردن کابینت های خود هستید مقاله تمیز کردن کابینت ام دی اف را در گلرنگ بخوانید.
درب بازکن کنسرو ها
انتقال آلودگی از ماده ای به ماده دیگر روشی متداول برای تکثیر باکتری های موجود در آشپزخانه است. درب بازکن های کنسرو یکی از عاملین اصلی در این زمینه محسوب می شوند. باقیمانده مواد غذایی داخل کنسرو که زیر چرخ دنده های این وسیله پنهان شده می تواند مکانی ایده آل برای تکثیر انگل ها باشد، و از آنجا به قوطی های دیگر و مواد غذایی موجود در آن ها منتقل شود. اگر نمی توانید درب بازکن قوطی را در ماشین ظرفشویی به خوبی ضدعفونی کنید، پیش از هر بار استفاده، آن را با آب داغ و مایع ظرفشویی شستشو دهید، سپس اجازه دهید در معرض هوا خشک شود.
بیشتر بخوانید: نکات ایمنی استفاده از مایع سفید کننده
قهوه ساز
بسیاری از ما روز را با نوشیدن یک فنجان قهوه داغ شروع می کنیم. کاری که بسیاری از مردم جهان برای سرحال شدن خود انجام می دهند. در شرایطی که دستگاه های قهوه ساز زندگی را آسانتر کرده اند و نوشیدنی لذت بخش برای شما آماده می کنند، اما به تمیز کردن منظم برای جلوگیری از گسترش آلودگی ها نیاز دارند. نتایج یک مطالعه نشان داد که در یک قهوه ساز حدود 5 میلیون کلونی از باکتری ها و قارچ انگلی وجود دارند. تعویض آب پس از هر بار استفاده و به کار بردن سرکه برای پاکسازی داخلی قهوه ساز می تواند به پیشگیری از گسترش بالقوه باکتری ها کمک کند.
مخلوط کن
تجهیزات آشپزخانه که برای تمیز کردن نیازمند جدا کردن قطعات هستند (مانند مخلوط کن)، محیطی عالی برای رشد و تکثیر باکتری هایی مانند سالمونلا، ئی.کولای، مخمر و قارچ انگلی محسوب می شوند. مکانیزم مخلوط کن که غذاها را خرد می کند، ممکن است به گسترش باکتری ها کمک کند. برای تمیز کردن کامل مخلوط کن آن را تا نیمه با آب داغ پر کرده، چند قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و دستگاه را روشن نمایید.