چرا فرش بعد از شستن زرد میشود؟
۱۸ دی ۱۴۰۲تریتمنت مو بزنیم یا نرم کننده؟
۱۰ بهمن ۱۴۰۲چرب شدن هود، یکی از رایجترین مشکلاتی است که اکثر خانم های خانه دار نمی دانند چطور آن را حل کنند. این مشکل وقتی جدی تر می شود که هود به طور کامل کارایی خود را از دست می دهد و دیگر بوی غذا را به خوبی خارج نمی کند. در این مقاله می خواهیم ابتدا به این سوال رایج که چرا هود زود چرب می شود، پاسخ بدهیم سپس چند ترفند سریع برای تمیز کردن هود چرب را به شما آموزش دهیم تا مکش هود شما مثل روز اول شود.
چرا هود من زود چرب می شود؟
چرب شدن هود در اصل به علت تجمع چربی غذا روی فیلترهای آن است. احتمالا این تجربه را داشتید که وقتی به خانه همسایه تان می روید متوجه می شوید که هود آنها به اندازه شما چرب نشده با اینکه مدل هود کاملا یکسان است. این مسئله واقعا شما را آزار می دهد چون شما مجبورید هر هفته ساعت ها وقت بگذارید تا هودتان را تمیز کنید درحالیکه همسایه تان ماهی یک بار شاید هم کمتر نیاز به تمیز کردن هود دارد.
مطمئنا این سوال به ذهنتان خطور می کند که چرا هود من اینقدر زود چرب می شود؟
خب باید بگوییم دلیل اصلی زود چرب شدن هود شما تنظیم سرعت فن و نحوه تمیز کردن نادرست است. البته عوامل دیگری نیز باعث می شود که هود شما زودتر از دیگران چرب شود، از جمله:
- استفاده نادرست از سرعت فن هود که باعث باقیماندن چربی های باقی مانده از پخت و پز روی فیلتر می شود.
- سرخ کردن یا تفت دادن بیش از حد غذا که لکه های ریز چربی را به سمت هود می فرستد.
- چسبیدن چربی به کناره ها، دریچه ها و فن که باعث چرب شدن هود می شود.
- باقی ماندن چربی در کانال کشی به علت تمیز نکردن لولهها و دریچههای هود به طور مرتب
- مسدود شدن فیلترهای فن با چربی و ذرات غذا که یکی از دلایل رایج است.
- مسدود شدن راه مکش هود که موجب می شود تمام چربی ها و ذرات غذا روی فیلتر تجمع یابند زیرا مجرای خروجی آن ها بسته شده است.
حالا که با دلایل اینکه چرا هود زود چرب می شود آشنا شدید بیایید برای جلوگیری از این مشکلات چند ترفند ساده را به شما آموزش دهیم. با رعایت کردن این راهکارها هود شما مدت بیشتری تمیز باقی می ماند و شما از دردسر تمیز کردن هفتگی یا روزانه آن خلاص می شوید.
چکار کنیم تا هود چرب نشود؟
اگر شما هم مانند اکثر خانم های خانه دار باشید، احتمالاً تا زمانی که مکش هود از کار نیفتد و در کل آشپزخانه بوی غذا نپیچد، زیاد به تمیز کردن هود فکر نمی کنید.
اما آیا می دانستید که با چند اقدام ساده می توانید به راحتی از مشکل چرب شدن هود جلوگیری کنید؟
بیایید راه حل هر کدام را با هم مرور کنیم:
اگر هود زود چرب می شود از سرعت مکش بالا هنگام آشپزی استفاده کنید
اگر عادت دارید هنگام آشپزی از سرعت پایین هود استفاده کنید احتمال اینکه هود شما زودتر چرب شود، بیشتر می شود. گرمای زیاد حاصل از کباب کردن یا سرخ کردن غذا به مکش قوی نیاز دارد تا تمام مولکول های ریز روغن شناور در هوا را جذب کند. بنابراین، حتما هنگام سرخ کردن یا پختن غذاهای چرب حتما از سرعت بالای هود استفاده کنید.
اگر نمی خواهید هود زود چرب شود باید به طور مرتب، فیلتر های هود را تمیز کنید
اگر فیلترها بیش از حد کثیف شده باشند، هود زود چرب می شود. بنابراین باید حتماً هر ماه فیلترها را با آب داغ بشویید.
یکی از مهمترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که فیلترها را به طور مرتب تمیز کنید تا با گذشت زمان، چربی و روغن روی فیلترها تجمع نیابند و باعث گرفتگی و کاهش اثربخشی آنها نشوند.
برای جلوگیری از چرب شدن هود اجزای داخلی هود را تمیز کنید
اجزایی که چربی غذا را در هود به خود جذب می کنند فقط فیلتر نیستند. اگر در هود را باز کنید می بینید که اجزای فنجان مانند دیگری نیز داخل آن وجود دارد که پر از چربی و روغن است. این فنجان ها که ترپ نامیده می شوند به گونه ای طراحی شده اند که هر گونه چربی یا روغنی را که ممکن است از فیلترها رد شده باشد، به دام می اندازند.
اگر این ترپ ها پر شوند، فن هود به درستی کار نمی کند و نمی تواند به خوبی چربی ها را از محیط خارج کند. با بررسی و تخلیه منظم این ترپ ها می توانید از چرب شدن هود جلوگیری کنید.
چطور هود چرب را تمیز کنیم؟
اگر با ترفندهایی که می تواند از چرب شدن هود جلوگیری کند آشنا نبودید و حالا هودتان چرب شده و مثل قبل مکش ندارد، بهترین راه تمیز کردن فیلترها و بررسی ترپ ها، است.
اما اگر هنوز وقت نکرده اید که هود را تمیز کنید بهتر است تا زمانیکه فرصت این کار را پیدا می کنید سرعت فن را روی درجه کم تنظیم کنید. درست است که پیش از این گفتیم برای اینکه هودتان زود چرب نشود، هنگام سرخ کردن یا درست کردن غذاهای چرب سرعت هود را بالا ببرید اما در شرایطی که هود شما کثیف و چرب شده باید از سرعت کم فن استفاده کنید.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای تمیز کردن هود از آب داغ استفاده کنید. آب داغ می تواند به تجزیه چربی و روغن کمک کند و تمیز کردن اجزای مختلف هود را آسان تر کند.
هنگام تمیز کردن فیلترها و ترپ ها، حتماً از آب گرم و چند قطره مایع ظرفشویی گلرنگ استفاده کنید تا از شر تجمع چربی ها خلاص شوید.
گاهی اوقات همه این راهکارها را امتحان می کنید اما بازهم هود شما زود چرب می شود. اگر این کار تکراری شما را خسته کرده باید به شما پیشنهاد می دهم که نوع فیلتر هود را عوض کنید. فیلترهای آلومینیومی رایج ترین نوع فیلتر مورد استفاده در هود هستند، اما نسبت به سایر انواع فیلترها می توانند در به دام انداختن چربی و روغن موثر نباشند.
اگر هود شما زود چرب می شود، شاید بخواهید نوع دیگری از فیلتر مانند فیلتر بافل یا فیلتر ذغالی را امتحان کنید.
جمع بندی
در نهایت، مهم است که به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است!🤓
بنابراین حداقل ماهی یکبار، چند دقیقه برای تمیز کردن فیلترها، بررسی ترپ ها و تنظیم سرعت فن خود وقت بگذارید تا هود آشپزخانه تان همیشه تمیز و کارآمد باشد. نکته مهم دیگر این است که حتماً دستورالعملهای سازنده را برای تمیز کردن هود و فیلترها دنبال کنید و برای پاک کردن روغن و چربی از سطح فیلتر و اجزای داخلی هود از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
با تمیز کردن و بررسی منظم فیلتر ها و ترپ ها می توانید از زود چرب شدن هود و سایر مشکلات آن مثل کاهش قدرت مکش یا حتی سوختن موتور هود جلوگیری کرده و اطمینان حاصل کنید که آشپزخانه شما مکانی امن و سالم برای پخت و پز و غذا خوردن است.