محصولاتتاریخچه گلرنگشعب فروشمجله آنلاینتماس با ما
مجله گلرنگ
آذر ۱۳, ۱۳۹۸

نتایج تحقیقات بدست آمده نشان می‌دهد که استفاده زیاد از دستمال آشپزخانه، اعضای خانواده را در معرض خطر مسمومیت غذایی قرار می‌دهد. خطر مسمومیت در خانواده های پرجمعیتی که شامل کودکان و افراد مسن نیز می شوند به مراتب بیشتر است و باید اهمیت ویژه ای برای ضدعفونی و تمیزی آشپزخانه قائل بود.


طی گزارشات بدست آمده، پژوهشگران دانشگاه موریس (در ایالت مینیسوتا آمریکا) برای این تحقیق ۱۰۰ دستمال آشپزخانه را که مدت یک ماه از آن ها استفاده شده بود مورد آزمایش قرار دادند.



وجود باکتری در دستمال آشپزخانه


آن ها متوجه شدند که احتمال وجود باکتری "ای کولای" (اشریشیا کولای) که باعث مسمومیت شدید غذایی می‌شود در دستمال‌هایی که از آن ها برای انجام چند کار مختلف از جمله خشک کردن ظروف، پاک کردن سطوح و همچنین خشک کردن دست‌ها استفاده می‌شود بیشتر است.


چنانچه مصرف گوشت در خانواده شما زیاد باشد، احتمال وجود این باکتری نیز در دستمال آشپزخانه بیشتر می شود.


استفاده چندین و چند باره از دستمال آشپزخانه محیط مناسبی برای رشد باکتری ایجاد کرده و احتمال انتقال آن و ایجاد مسمومیت غذایی را افزایش می دهد.


مسئولان بهداشتی توصیه می‌کنند که دستمال‌های خشک کردن سینک و ظروف، دستمال آشپزخانه، اسکاچ و اسفنج های شستشو و حتی دستکش های مخصوص فر را مدام شسته و پیش از استفاده اجازه دهید که به خوبی خشک شود.


بر اساس نتایج بدست آمده از آزمایش دستمال های آشپزخانه، در ۴۹ درصد آن ها باکتری های مضر و بیماری زا رشد کرده بودند و میزان باکتری موجود در آن ها با تعداد اعضای خانواده ارتباط مستقیم داشته است.


محققان در ۴۹ دستمال شاهد رشد باکتری بودند که ۳۶,۷ درصد آن ها از نوع باکتری های کلی‎فرم بودند، که "ای کولای" هم از همین خانواده است.


بقیه باکتری های مشاهده شده ۱۴,۳ درصد استافیلوکوکوس اورئوس و ۳۶.۷ درصد از نوع انتروکوک بودند. در دستمال آشپزخانه خانه‌هایی که گوشت مصرف کرده بودند، باکتری‌های کلی‌فرم و استافیلوکوکوس به میزان قابل ملاحظه‌ای بیشتر یافت شد.


اغلب گونه‌های ای کولای بی ‌ضرر هستند و به طور طبیعی در روده انسان زندگی می‌کنند اما برخی از انواع آن باعث مسمومیت شدید غذایی در انسان‌ها می‌شوند.


انواع بی‌ضرر این باکتری به طور طبیعی در روده انسان وجود دارند، و ممکن است با تولید ویتامین K و با پیشگیری از تولید باکتری های مضر در روده سودمند نیز باشند.


باکتری‌ استافیلوکوکوس هم که به سادگی در دمای اتاق رشد و تکثیر پیدا می‌کند سمی تولید می کند که باعث بیماری می‌شود.  این باکتری ها با حرارت از بین می روند


دستمال آشپزخانه یکبار مصرف


فیلتر هود را چگونه چربی زدایی و تمیز کنیم؟

چگونه می توان از انتقال باکتری در آشپزخانه پیشگیری کرد؟


تا اینجا متوجه شده ایم که دستمال آشپزخانه می تواند محل تجمع انواع باکتری ها باشد. حال می خواهیم بررسی کنیم که چگونه می توانیم از رشد، تکثیر و انتقال آن ها پیشگیری کنیم.




  • دستمال آشپزخانه و حوله ها را مرتب بشویید. برخی کارشناسان توصیه می‌کنند که دستمال آشپزخانه را روزانه بشویید و در صورت امکان از دستمال های یک بار مصرف بهره ببرید. حوله ها و دستمال آشپزخانه باید پس هر روز ضد عفونی شده و یا در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد شسته شوند.

  • استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف یا دستمال کاغذی می‌تواند مانع پخش آلودگی در آشپزخانه شود.

  • برای استفاده از مواد مختلف آشپزخانه از تخته های متفاوت استفاده کنید و حداقل برای مواد پختنی و غیر پختنی از یک تخته استفاده نکنید. تخته خرد کردن سبزیجات را از تخته خرد کردن گوشت جدا کنید.

  • بعد از تماس با موادی مانند گوشت خام (بطور مثال پس از خورد کردن یا چرخ کردن گوشت) حتما دست های خود را با صابون شسته و خشک کنید.

  • سطوح مختلف آشپزخانه را بلافاصله بعد از استفاده تمیز کنید و اجازه ندهید کثیف بماند.

  • پژوهشگران تاکید کردند که وجود باکتری "ای کولای" نشانه دقیق تمیز نکردن آشپزخانه است، به‌خصوص در آشپزخانه‌های که با مواد گوشتی کار می‌شود.


این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید


پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در شبکه های دیگر نیز همراه ما باشید