5 نکته مهم برای استفاده از مایع سفید کننده کلر
۱۲ خرداد ۱۳۹۸برای پاک کردن جوش های جوانی چه می توان کرد؟
۲۹ خرداد ۱۳۹۸برای بسیاری از ما پیش آمده است که به مرور زمان ظروف ما کدر شده و شفافیت قبلی خود را از دست می دهند. در این مقاله نحوه لکه زدایی و شستن ظروف کریستال ، پیرکس و چینی را برای شما خواهیم گفت.
لکه زدایی و شستن ظروف کریستال
- ظرف های کریستال را با مایع ظرفشویی مناسب و آب ولرم بشویید. اگر تمیز نشدند مخلوطی از یک سوم سرکه و دو سوم آب تهیه کنید و با کمک برس شستشو دهید و سپس بلافاصله آن را خشک نمایید.
- لیوان ها و ظروف بلوری بعد از مدتی شفافیت خود را از دست می دهند و تیره و کدر می شوند. برای اینکه این ظروف دوباره تمیزی و شفافیت خود را به دست آورده و براق شوند، یک لیموترش را نصف کنید و با حوصله ظروف را با سطح لیموترش ها تمیز نمایید و بعد با آب ولرم بشویید و خشک کنید.
- برای چرک زدایی ظروف بلوری از آمونیاک نیز می توانید استفاده نمایید. چند قطره آمونیاک را در ظرفی محتوی آب ولرم ریخته و ظروف را در آن بشویید. سپس با آب ولرم آبکشی و آنها را خشک نمایید.
بیشتر بخوانید: نحوه از بین بردن جرم کتری و تمیز کردن قابلمه سوخته چگونه است؟
لکه زدایی و شستن ظروف پیرکس (شیشه ای نسوز)
- برای شستشوی معمولی، از آب ولرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید.
- برای برطرف کردن لکه های سوختگی غذا از روی ظروف پیرکس، ظرف را دست کم به مدت دو ساعت در مخلوط جوش شیرین حل شده در آب قرار دهید و سپس با محلول غلیظ آمونیاک بشویید و آب بکشید و بلافاصله آن را خشک کنید.
- برای لکه زدایی این ظروف می توانید آنها را در یک ظرف بزرگ محتوی دو پیمانه آب، دو قاشق سرکه و جوش شیرین قرار دهید و بعد از دو ساعت بشوييد.
- ظروف پیرکس داخل یخچال را هیچگاه بلافاصله روی شعله گاز قرار ندهید زیرا حرارت باعث شکستن ظرف می شود.
- استفاده از ماشین ظرفشویی با مایع ظرفشویی و شفاف کننده مناسب
لکه زدایی و شستن ظروف چینی
بنظر ما بهترین راه و صحیح ترین شیوه لکه زدایی ظروف چینی استفاده از مایع سفید کننده است که بیشترین میزان تاثیر گذاری و لکه زدایی را دارد.
ولی چنانچه به جای استفاده از مایع سفید کننده کلر به دنبال استفاده از یک روش سنتی برای شستن و لکه زدایی ظروف چینی هستید مراحل زیر را پیگیری کنید:
- ظروف چینی را بعد از هر بار استفاده سریعا با مایع ظرفشویی بشویید.
- برای شستشو و لکه گیری هیچ گاه از مواد رنگبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید، چون ظروف درخشندگی خود را از دست می دهند و در استفاده بعدی زودتر لک می شوند.
- هرچه فنجان های چای بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند داخل آن ها زودتر لک می شوند. بنابراین علاوه بر شستشو با مایع ظرفشویی، هفته ای یکبار آن ها را با محلول سرکه و نمک بشویید.
- برای لکه گیری ظروف چینی از جوش شیرین استفاده کنید.
- هیچگاه ظروف چینی را در آب جوش قرار ندهید زیرا سطح آن ترک های ریز بر داشته و به مرور زمان شفافیت خود را از دست می دهد.
- برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آن ها را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیمو (یک لیمو برای دو لیتر آب) قرار دهید و بعد بشویید.
- برای شفاف نمودن ظروف چینی از مخلوط سرکه و نمک استفاده نمایید.
- برای اینکه ظروف چینی، موقع جابجا کردن آسیب نبیند و خراش برندارد بین هر یک از آنها یک مقوای نازک یا دستمال کاغذی قرار دهید.
- اگر ظروف چینی شما مختصری ترک خورده است ۴۵ دقیقه آن را در ظرفی از شیر بجوشانید. چنانچه این ترک سطحی باشد می توان امیدوار بود که آن را از بین برده و چینی استحکام خود را باز یابد.
نکته : البته توجه داشته باشید که راهکارهای ارائه شده در بالا زمانی بیشترین بازدهی را خواهند داشت که برای شستشو روزانه و معمول از مایع ظرفشویی مناسبی برای شستن ظروف کریستال ، پیرکس و چینی استفاده نمایید.